Kijavítják a burkolati hibákat Szolnokon

Megosztás

Az utóbbi időben Szolnok belvárosában több helyen is látni lehetett, hogy kijavítják a járdák burkolati hibáit. Lapunk rákérdezett egy évek óta látható burkolatsüllyedésre, hogy arra mikor szánnak időt és pénzt. Válasz helyett azonban a hiba javításába “botlottunk”. Persze nem is a válasz a lényeg, hanem a hiba kijavítása, amire éveket kellett várni.

A szent térkő is megsüllyedhet egyszer. Ezt tapasztalhatják a szolnokiak is több helyen. A szinte mindent elborító térkő alapja több helyen is megsüllyedt a belvárosban, balesetveszélyessé téve a gyalogos közlekedést.

Az utóbbi időben azonban az tapasztalható, hogy a hibák kijavítására végre szántak időt és minden bizonnyal a legfontosabbat: pénzt.

Ugyanakkor az aszfaltburkolat sem örök életű, bizonyítja ezt egyebek mellett Szolnokon a Kossuth téri társadalombiztosítási székház előtti felület, ami hosszú évek óta süllyed és ennek következtében a burkolat alaposan tördezett. Ez balesetveszélyes helyzetet hordozott magában, ám senki sem törődött vele, éveken át egyre inkább csak süllyedt és tördezett a burkolat.

Ahogy évek óta süllyed a Mártírok útján is az úttest egy részen a dohányfermentáló környékén. Itt sem történik semmi sem, csak kitettek egy sebességkorlátozó táblát, hogy jól van az úgy!

Megkérdeztük a városházát, ahonnan választ nemigen kapunk, de azért próbálkozunk. Nos, válasz most sem érkezett, de legalább az egyik rákérdezett felületet elkezdték kijavítani. Hogy ez érdeklődésünk hatására történt-e vagy sem, nem lényeg, hanem az, hogy végre kijavítják a hibát.

Ez a kérdésünk maradt megválaszolatlanul:

“Szolnokon két helyen is látványosan megsüllyedt a burkolat. Ezeken a helyeken régóta egyre fokozódó mértéket mutat a süllyedés. Ezek a helyek:

  • A társadalombiztosítási székház előtti járdaburkolat. Itt évek óta egyre inkább süllyed a burkolat, ami alaposan össze is van töredezve,
  • Mártírok útja, a dohányfermentáló környéke. Itt kihelyeztek egy 30-as sebességkorlátozó táblát, azon kívül semmi sem történt. A burkolat itt is egyre jobban süllyed, nehezítve a közlekedést.

Érdeklődünk tisztelettel, hogy mit kíván a város tenni ezen helyek helyreállítása érdekében? Tervben van-e egyáltalán a helyreállítás?”

Egy helyen tehát már a múltté lehet a rossz burkolat, kérdés, a másikra mikor szánnak időt és pénzt.

Nyitóképen: érdekes módon pont akkor kezdtek hozzá a járda javításához, amikor rákérdeztünk, mikor lesz itt kijavítva a járda…

Fotó: szol24,hu

Kapcsolódó cikkek